An internal error occurred during: "Updating Maven Project". java.lang.NullPointerException

an internal error occurred during: model not available for
an internal error occurred during launching executing clean in maven
an internal error occurred during launching org apache maven project mavenproject
an internal error occurred during launching newtest java lang nullpointerexception
an internal error occurred during: launching project java lang nullpointerexception
an internal error occurred during launching .xml java lang nullpointerexception
an internal error occurred during: launching hello java lang nullpointerexception
an internal error occurred during launching testngdemo java lang nullpointerexception

I'm developing a Java EE web project. When I try to add a dependency, this error message appears. I use Eclipse Kepler.

An internal error occurred during: "Updating Maven Project". java.lang.NullPointerException

Could you help me? Thank you.

I solved mine by deleting the .settings folder and .project file in the project and then reimporting the project.

Eclipse has an internal error during Launching, MESSAGE An internal error occurred during: "Launching MailProcessor". ! STACK 0 java.lang.NullPointerException at org.eclipse.jdt.launching. Look in the .log file in the workspace .metadata directory to see if there is a more detailed message. – greg-449 Sep 27 '18 at 6:51

For me worked the answer I found on CodeRanch, by user Maneesh Godbole:

  1. Close eclipse.
  2. Navigate to your "workspace" folder
  3. Ensure the setting on your OS to view hidden files is turned on
  4. Identify and delete the .metadata directory
  5. Restart eclipse
  6. Import project

Eclipse Community Forums: AJDT � An internal error occurred during, MESSAGE An internal error occurred during: "BuildConfiguration change action". !STACK 0 java.lang.IllegalArgumentException: Attempted to beginRule: R/,� Now, you need to enter the computer’s IP address and connect. Here are the steps: Click the General tab.Then on the Computer field, enter the IP address.Finally, click Connect.

I've had the same problem in one of my modules.

Running "mvn eclipse:eclipse" in the console/cmd solved the problem for me.

348006 – An internal error occurred during: "Launching ???", Solving An Internal Error Occurred While Launching TestNGFile: java.lang. http ://dumbitdude Duration: 2:35 Posted: 11 Sep 2017 About this page This is a preview of a SAP Knowledge Base Article. Click more to access the full version on SAP ONE Support launchpad (Login required). Search for additional results

In our instance of this problem, we had pom.xml files where the m2e-specific life cycle mapping configuration

<pluginManagement>
    <plugins>
        <plugin>
            <groupId>org.eclipse.m2e</groupId>
            <artifactId>lifecycle-mapping</artifactId>
            <version>1.0.0</version>
            <configuration>
                <lifecycleMappingMetadata>
...

did not have the <version>1.0.0</version> part. When doing a Maven -> Update Project..., this causes the reported NullPointerException without a stack trace. When using a fresh Import... -> Existing Maven Projects, the same exception occurred, but with a stack trace that led me to find the above.

(This is with m2e 1.6.1.20150625-2338 in Eclipse Luna Service Release 2 (4.4.2).)

Solving An Internal Error Occurred While Launching TestNGFile , MESSAGE An internal error occurred during: "Updating markers". !STACK 0 java. lang.NullPointerException at com.ibm.jee.common.annotations. After deleting an ADV or changing Android Project target when you run or debug show the following error message: An internal error occurred during:

In case it helps anyone, in addition to deleting .settings and .project, I had to delete .classpath and .factorypath before being able to import the project successfully into Eclipse.

Lauching workspace result in "An internal error occurred during , PM08554: An internal error occurred during: 'Launching configuration'. Th e module is read-only and operation is forbidden. Versions below 1.14.4 are no longer supported on this forum. Use the latest version to receive support. When asking support remember to include all relevant log files (logs are found in .minecraft/logs/), code if applicable and screenshots if possible.

PM08554: An internal error occurred during: 'Launching , the only thing I get in log is this: !ENTRY org.eclipse.core.jobs 4 2 2018-02-27 14: 24:57.860 !MESSAGE An internal error occurred during:� All content and materials on this site are provided "as is". TI and its respective suppliers and providers of content make no representations about the suitability of these materials for any purpose and disclaim all warranties and conditions with regard to these materials, including but not limited to all implied warranties and conditions of merchantability, fitness for a particular purpose

An internal error occurred during: "Launching XXXX". � Issue #1836 , I got this error "an internal error occurred during: "Generating NED Documentation"." java.lang.RuntimeException: unknown tag code 43, cannot create object� Solution!!! Run the IISCrypto and make sure at least TLS1.2 is enabled. If for any reason (Penetration testing) you have disabled the TLS 1.0, 1.1 and 1.2 to test your server and application, you need to enable it back.

an internal error occurred during: “Generating NED Documentation , Anypoint Studio encounters An internal error occurred during: "Loading modules for Mule Server 4.2.0 EE". Installed Anypoint Studio 7 and� Hi - I'd love to by able to use eclipse Juno with clearcase, but the plugin seems to have some issues for me. Any help is greatly appreciated.

Comments
  • Are you using eclipse? can you post the entire stack trace? You can find it in the "Error Log" View.
  • clear your .metadata in workspace folder, can solve this. But you lose configurations of your workspace. =(
  • See stackoverflow.com/questions/31080665/…
  • I tried many things, and it was the .settings folder that did it for me.
  • This helped! But, because I was using Workspace Resolution to resolve some pom dependencies to a project in the same Workspace, I had to disable Workspace Resolution, then Disable the Maven Nature, then re-enable Maven on the project.
  • Jep, that worked for me, it appears it was also referring to a Google App Engine version I didn't have anymore (it was updated)
  • Also had to restart eclipse before reimporting.
  • I solved it just deleting all .settings files, closing before Eclipse. Then I executed a maven update.
  • This was the only answer here that worked for me. The .settings and .project entites were being recreated on startup, causing the same issue until I deleted the metadata folder. +1 & thx!
  • @MarkW I'm glad that helped :-)